WARME VOETEN DOOR VLOERISOLATIE!

Dat moment dat je uit bed stapt op een koude vloer. Ik denk dat er niks erger is dan dat! Die kou kan je verhelpen door vloerverwarming aan te schaffen of aan te zetten, maar er is nog een manier! Vloerisolatie is de manier, hoe vloerisolatie werkt, wordt hieronder uitgelegd.

Vloerisolatie werkt bijna hetzelfde als muurisolatie. Vloerisolatie zorgt ervoor dat de kou en het vocht vanuit de grond niet of in mindere mate door de grond komt. Waardoor je huis en vloer de warmte langer vasthouden.

De soorten

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie, welke vloerisolatie past bij je huis hangt af van verschillende factoren. Het is verstandig om hiervoor een specialist in te schakelen. Er volgt in dit artikel wel een omschrijving van de soorten vloerisolatie.

Isolatiefolie bestaat uit thermosdekens van verschillende lagen.

Tonzon is een vorm van isolatie waarbij zowel kussens als isolatiefolie wordt geplaatst.

PIR platen zijn platen die bestaan uit PUR en zijn bedekt met een laagje zilverfolie, zodat er ook geen vocht wordt aangetrokken.

En als laatste is er Isofekt Plus, dit is los purschuim wat onder de vloer wordt gespoten

De voordelen zijn groter dan je denkt!

Natuurlijk is de kans op een koude vloer en dus koude voeten kleiner. Dit komt doordat de warmte beter in huis blijft hangen. Wanneer de warmte beter blijft hangen, hoeft de verwarming ook minder hoog. Wat weer tot gevolg heeft dat je minder gas gebruikt. Doordat er steeds minder gas minder gas geproduceerd wordt, zijn de gasprijzen gestegen. Het is dus een investering die je later weer terugverdient.

Wist je dat…

Door vloerisolatie aan te leggen in je huis, de waarde van je huis stijgt. Wanneer je je huis gaat verkopen of taxeren wordt er een milieurapport opgemaakt. Met vloerisolatie wordt het energielabel verbeterd, wat dus ook de waarde van je huis verhoogt.