De slotenmaker over de voordelen van slimme sloten

De sloten waarmee de deuren van een woning beveiligd worden is een belangrijke keuze voor iedere huiseigenaar. Kies je bijvoorbeeld bij de voordeur voor een cilinderslot met twee bijzetsloten of voor een slot met een meerpuntssluiting waarmee je de deur met één draai van de sleutel, zowel van binnen als buiten, op meerdere punten af kunt sluiten. Het zijn twee slotkeuzes die beide in de categorie cilindersloten vallen. Tegenwoordig is er echter nog een extra keuze beschikbaar. Dit zijn de zogenaamde slimme sloten met een elektronisch slotmechanisme. Volgens de slotenmaker komen deze slimme sloten met enkele voordelen in vergelijking met cilindersloten.

Betere beveiliging tegen inbraken

Voor een cilinderslot is het aan te raden om te kiezen voor modellen met een drie sterren SKG keurmerk. Deze zullen namelijk inbrekers het langste buiten de deur weten te houden. Een geoefende inbreker krijgt echter met voldoende tijd altijd een cilinderslot open. Zij gebruiken hiervoor dezelfde methodes als een slotenmaker die mensen helpt die buitengesloten staan. Slimme sloten maken geen gebruik van een cilindermechanisme en kunnen zodoende een betere beveiliging tegen inbraken bieden. Het elektronisch mechanisme zal voor inbrekers een stuk lastiger zijn om open te krijgen.

Mogelijkheden van slimme sloten

Slimme sloten hebben niet voor niks het woord slim in hun naam gekregen. De sloten bieden namelijk enkele hightech extra mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de sloten vanaf afstand te openen wanneer deze op een internetverbinding zijn aangesloten. Buitengesloten raken hoeft hierdoor nooit meer voor te komen. Een registratie van de personen en de tijdstippen waarop zij de woning binnenkomen behoort tevens tot de mogelijkheden van slimme sloten. De slotenmaker is ook zeer te spreken over de mogelijkheid om iedereen een eigen unieke digitale sleutel te geven en personen een sleutel te geven waarmee zij tijdelijk toegang tot de woning kunnen krijgen.

Stijl met sloten aan je huisje geven

Omdat wij op Hetstijlhuisje.nl fan zijn van stijlvolle woningen moeten we natuurlijk ook het voordeel vermelden dat je met slimme sloten extra stijl aan een woning geeft. Mensen die voor een modern interieur kiezen kunnen met de modern vormgegeven sloten iets extra’s aan hun woning geven. Een slim slot op de deur ziet er in ieder geval zeker een stuk stijlvoller uit dan de saaie cilindersloten waar woningen de laatste jaren standaard mee uitgerust worden. Het uiterlijk van de slimme sloten zal niet alleen indruk maken op mensen die bij je thuis op visite komen. Ook inbrekers zullen de sloten op de woning zien zitten en hierdoor besluiten om toch maar op zoek te gaan naar een makkelijker doelwit om in te breken.

Bron: slotenmakersamersfoort.nl